ΜΕΝΟΥ
Your Cart

Αλεύρι λούπινο

Το αλεύρι λούπινου αποτελεί πλούσια πηγή ενέργειας και πρωτεϊνών με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Είναι πλούσια σε ανόργανα άλατα όπως είναι το ασβέστιο, ο φωσφόρος, ο σίδηρος, το κάλιο, αλλά και ουσίες όπως είναι η βιταμίνη C, η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, κλπ.  Το λούπινο μπορεί να θεωρηθεί το μυστικό αστέρι μεταξύ των εναλλακτικών φυτικών προϊόντων και αποτελεί λύση που μπορεί να αντικαταστήσει ισάξια τη σόγια, το ρύζι, το αμύγδαλο και τη καρύδα. 
Το αλεύρι λούπινου με περιεκτικότητα 50% σε πρωτεΐνες έχει ελαφρύ κιτρινωπό χρώμα. Αν το προσθέσουμε σε ποσοστό 1/3 στο σταρένιο αλεύρι, το ψωμί μας αποκτά  κίτρινο χρώμα, υφή κέικ και γεύση καρυδιού.
Αποτελεί  εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση της θρεπτικής αξίας του ψωμιού. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε λυσίνη και η χαμηλή σε μεθειονίνη συμπληρώνει την περιεκτικότητα του αλεύρου σίτου σε πρωτεΐνες, οι οποίες είναι φτωχές στη λυσίνη και σχετικά υψηλότερες στα αμινοξέα που περιέχουν θείο. Ακόμη, το αλεύρι λούπινου είναι κατάλληλο για παραγωγή ζυμαρικών .

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha