ΜΕΝΟΥ
Your Cart

Ρύζι Καρολίνα (500g)

Το ρύζι καρολίνα πρόκειται για μεσόσπερμο ρύζι με λευκό χρώμα.

Έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να απορροφά τα λίπη και γι’ αυτό είναι κατάλληλο για πιλάφι που δεν θα στραγγιστεί. Επίσης είναι κατάλληλο για φαγητά φούρνου.
Ιδανικός τρόπος και χρόνος μαγειρέματος:
1 μέρος Καρολίνα, χρειάζεται 2½ - 3 μέρη υγρού για να μαγειρευτεί.
Χρειάζεται γύρω στα 13΄ λεπτά αν θέλουμε να κρατάει λίγο και 15΄ λεπτά, αν μας αρέσει πιο μαλακό.

ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΙ ΡΥΖΟΤΑ

Ρυζότο με λαχανικά.1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό,3 σκελίδες σκόρδο,2 ντομάτες,1 κολοκύθι, 2 πιπεριές Φλωρίνης,2 ποτήρια κρασιού ρύζι Καρολίνα,1 κουταλιά γλυκού αλάτι, Λίγο πιπέρι,2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο,3 Κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό,5 ποτηράκια κρασιού νερό βραστό,1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο.Μαζεύουμε όλα τα υλικά μας και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα θα ρίξουμε το ελαιόλαδο και θα βάλουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκύθι και την πιπεριά και θα τα αφήσουμε λίγο να μαραθούν, στη συνέχεια θα προσθέσουμε το ρύζι, ένα ελαφρύ τσιγάρισμα και τέλος τη ντομάτα, αλάτι πιπέρι, μαϊντανό και το δυόσμο. Ένα καλό ανακάτεμα και ρίχνουμε το νερό βραστό, κλείνουμε το καπάκι χαμηλώνουμε από το 9 στο 3 και το βράζουμε για 15 λεπτά. Το παίρνουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά με κλειστό καπάκι.



Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha