ΜΕΝΟΥ
Your Cart

Νιφάδες πτισάνης (400g)

Νιφάδες πτισάνης ολικής άλεσης από τοπική γηγενή ποικιλία κριθαριού βιολογικής γεωργίας
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγου

Το κριθάρι (Hordeumvulgare) είναι ένα δημητριακός καρπός και αποτελεί ένα από τα πρώτα δημητριακά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.

Διατροφικά οφέλη του κριθαριού

  • Οι β-γλυκάνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου
  • Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
  • Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως B1 και Β3
  • Πλούσια πηγή μαγνησίου, σεληνίου, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, νατρίου, φωσφόρου, μαγγανίου, ψευδάργυρου και πυριτίου

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική αξία του κριθαριού πάτα εδώ 

Πως μπορώ να τις καταναλώσω;

  • Μπορείς να καταναλώσεις της νιφάδες πτισάνης μαζί με γάλα στο πρωινό σου ή με κάποιο φυτικό ρόφημα (πχ γάλα αμυγδάλου, καρυδιού, ρυζιού κτλ).

Tip: Άφησε τες 5 λεπτά να μαλακώσουν μέσα στο γάλα ή στο ρόφημα

  • Μπορείς ακόμα να τις προσθέσεις στο γιαούρτι σου, μέσα σε smoothiesκαινα τις πασπαλίσεις πάνω από σαλάτες.
  • Μπορείς να τις προσθέσεις ως συστατικό σε σπιτικές μπάρες, μέσα σε κέικ, κριτσίνια και κάθε λογής αρτοσκευάσματα.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha