Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Βάζουμε σε φόρμες για μάφινς 24 χάρτινες θήκες.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το λάδι.

Σιγά-σιγά προσθέτουμε το μείγμα στα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε στο μείγμα τα ακτινίδια και ανακατεύουμε απαλά με σπατουλα να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για μάφινς μέχρι επάνω.

Πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι ροδίσουν ελαφρά και μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.



Υλικά


  • 4 μεσαία ακτινίδια (1 φλ.), τεμαχισμένα
  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 2 αβγά
  • 2 φλ. γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλ. φυτικό λάδι
  • καστανή ζάχαρη, για πασπάλισμα