Ελιές πράσινες τσακιστές vacuum (200g)
Ελιές πράσινες τσακιστές vacuum (200g)
Η συγκομιδή τους γίνεται τον Σεπτέμβριο. Μετά από διαλογή και ταξινόμηση κατά μέγεθος ακολουθεί η τσάκιση τους.
Παλιά υπήρχε ο παραδοσιακός τρόπος τσάκισης με την πέτρα αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες λόγω ποσότητας γίνεται με τσακιστικό μηχάνημα.
Αφού γίνει αυτή η διαδικασία ακολουθεί η τοποθέτηση στα βαρέλια με νερό όπου μετά από αρκετές αλλαγές (του νερού) έρχεται η φυσική εκπύκρανση και τέλος με την χρήση της άλμης (νερό με θαλασσινό αλάτι) ωριμάζουν σε διάστημα 3 μηνών που απαιτείται για την κατανάλωση τους.
Διαθέσιμες συσκευασίες: μεταλλικό δοχείο 13Kg., γυάλινο βαζάκι 200gr.