Ελιές αλμάδες ζαρωμένες βάζο (200g)
Ελιές αλμάδες ζαρωμένες βάζο (200g)
Η ποικιλία “Χονδροελιά Χαλκιδικής” είναι παγκοσμίως γνωστή για τον χοντρό γεμάτο, ζουμερό καρπό της.
Γι' αυτό θεωρείται κορυφαία βρώσιμη, επιτραπέζια ελιά.
Η ονομασία “αλμάδες” οφείλεται στην φυσική επεξεργασία της, με μοναδικό συστατικό το αλάτι, χωρίς πρόσθετα χημικά συντηρητικά.
Oι Αλμάδες συλλέγονται αφού ωριμάσουν επάνω στα δένδρα και αποκτήσουν το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα.
Ο καρπός μετά την φυσική επεξεργασία με την προσθήκη μόνο αλατιού, αποκτά την λεπτή φλούδα και την φρουτώδη γεύση, που τις κάνει μοναδικές.