Νιφάδες βρώμης (400g)
Νιφάδες βρώμης (400g)
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους.
H βρώμη (η λατινική της ονομασία Avenasativa L) είναι ένα είδος δημητριακού και ανήκει στην οικογένεια των αγρωστωδών (Gramineae).
Διατροφικά οφέλη βρώμης
- Πλούσια πηγή β-γλυκάνων. Οι β-γλυκάνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου.
- Οι β-γλυκάνες της βρώμης ενδέχεται να συμβάλλουν στη μείωση του ρίσκου των καρδιαγγειακών παθήσεων σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.
- Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.
- Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους.
- Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης.
- Πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων, παρέχοντας στον οργανισμό υψηλά επίπεδα ενέργειας.
- Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών.
- Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
- Πλούσια πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου, σεληνίου, χαλκού και ασβεστίου.
Πως μπορώ να τις καταναλώσω;
- Μπορείς να καταναλώσεις της νιφάδες βρώμης μαζί με γάλα στο πρωινό σου ή με κάποιο φυτικό ρόφημα (πχ γάλα αμυγδάλου, καρυδιού, ρυζιού κτλ).
Tip: Άφησε τες 5 λεπτά να μαλακώσουν μέσα στο γάλα ή στο ρόφημα
- Μπορείς ακόμα να τις προσθέσεις στο γιαούρτι σου, μέσα σε smoothies και να τις πασπαλίσεις πάνω από σαλάτες.
- Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για την επικάλυψη κρέατος, ψαριών και λαχανικών αντί για φρυγανιά και αλεύρι (π.χ. μέσα σε μπιφτέκια, σε πίτες)