Η αγριάδα είναι ποώδες πολυετές φυτό χαμηλής ανάπτυξης. Το υπόγειο μέρος του φυτού δημιουργεί διάφορα ριζώματα που η κορυφή τους βγαίνοντας από το έδαφος σχηματίζει νέους βλαστούς...
Φυτό πραγματικά πολύτιμο, που αναπτύσσεται σε όλα τα κλίματα, σε μεγάλους φράχτες, στις άκρες των δρόμων, στους λειμώνες, και που το συναντάμε στη χώρα μας σε μέρη με υγρασία. Έχει φύλλα σύνθετα, ωοειδή, οδοντωτά, και άνθη μικρά κίτρινα σε μακριές σταχυοειδείς ταξιανθίες. Οι καρποί της είναι τριχωτο..
Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από όλα τα φρούτα και τα εσπεριδοειδή – περιέχει σχεδόν 10 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα λεμόνια (100 γρ. λεμόνι έχουν 53 mg, ενώ 100 γρ. rosehips (κυνόροδα) έχουν 426 mg!). Είναι ενδιαφέρον ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, ό..
Στην Ελλάδα δεν καλλιεργούσαν την Αγκινάρα στα αρχαία χρόνια, ενώ στην Σικελία η καλλιέργεια της ήταν πολύ διαδεδομένη. Όμως στους αρχαίους Έλληνες άρεσε πολύ η άγρια αγκινάρα που την θεωρούσαν είδος λαχανικού. Ο Πτολεμαίος ο Ευεργέτης, βασιλιάς της Αιγύπτου, αναφέρει ότι στις όχθες ενός ποταμού της..
Δεν έχει υποστεί επεξεργασία ιωδίωσης(δηλαδή προσθήκη συνθετικού ιωδίου), περιέχει το ιώδιο που από τη φύση του περιέχει το θαλασσινό αλάτι, το οποίο είναι αυτό που αναγνωρίζει και απορροφάει ο ανθρώπινος οργανισμός.Το φυσικό, μη ραφιναρισμένο, θαλασσινό αλάτι περιέχει πάνω από 8..
Το φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου δεν έχει υποστεί καμιά επεξεργασία εκτός από πλύσιμο. Εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο. Με ελεγχόμενη παραγωγή σε φυσικές αλυκές δίπλα στη θάλασσα, η ποιότητα διατηρείται σε υψηλότατα επίπεδα. Δεν έ..
Το αλεύρι αμυγδάλου περιέχει υψηλά λιπαρά και επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε. Προσθέτει μια απαλή γεύση στα ψημένα φαγητά και τις κρούστες επιδορπίων. Με το αλεύρι αμυγδάλου, μπορείτε να προσθέσετε χρώμα, υφή και γεύση στα ψητά τρόφιμα, καθώς και στα καθημ..
ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΣΚΙΕΡΟΤους καλοκαιρινούς μήνες να φυλάσετε μόνο στο ψυγείοΜπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών, σόγιας,σησαμιού,γλουτένης.Διατροφική αξία ανά 100γρ. :Ενέργεια: 1702kj/406kcal - Λίπη: 7,2g εκ των οποίων κορεσμένα:1,40g - Υδατάνθρακες: 67,9g εκ των οποίων σάκ..
ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΣΚΙΕΡΟΤους καλοκαιρινούς μήνες να φυλάσετε μόνο στο ψυγείοΜπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών, σόγιας,σησαμιού,γλουτένης.Διατροφική αξία ανά 100γρ. : Ενέργεια: 1483kj/351kcal - Λίπη: 3,4g - Υδατάνθρακες: 65,5g - Φ. Ίνες: 7,5g - Πρωτεΐνες: 10,8g - Αλάτι:<..
Το αλεύρι καλαμποκιού είναι αλεύρι με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Έχει εξαιρετική γεύση αλλά είναι γενικά βαρύ και δύσκολο στην χρήση αλεύρι. Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Α, σίδηρο και ασβέστιο. Δημιουργείστε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, από ψωμί καλαμποκιού έως πίτες, κρέμες, ραβανί και ό,τ..
Μια δοκιμή θα σας πείσει... αντί αλεύρι σιταριού χρησιμοποιήστε αλεύρι καρύδας στις συνταγές σας, για να δημιουργήσετε αγαπημένες λιχουδιές, μετατρέποντάς τες σε νόστιμες και ταυτόχρονα υγιεινές επιλογές.ΟΦΕΛΗ:- Το αλεύρι καρύδας είναι ιδανικό για ψήσιμο. Έχει λιγότερους εύπεπτους υδατάνθρακε..
Το αλεύρι λούπινου αποτελεί πλούσια πηγή ενέργειας και πρωτεϊνών με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Είναι πλούσια σε ανόργανα άλατα όπως είναι το ασβέστιο, ο φωσφόρος, ο σίδηρος, το κάλιο, αλλά και ουσίες όπως είναι η βιταμίνη C, η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, κλπ. Το λούπινο μπορεί να θεωρ..
Iδανικό για πίτες και φύλλο στο χέρι Αλεύρι από σιτάρι ολικής αλέσεως σημαίνει ότι το αλεύρι δεν είχε απογυμνωθεί από τον φλοιό κατά την επεξεργασία του και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί είναι σημαντικός ο φλοιός Ο φλοιός των δημητριακών (και των καρπών γενικότερα) είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνε..
ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΣΚΙΕΡΟΤους καλοκαιρινούς μήνες να φυλάσετε μόνο στο ψυγείοΔιατροφική αξία ανά 100γρ. : Ενέργεια: 1347kj/322kcal - Λίπη: 6g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,69 gr -Υδατάνθρακες: 44,50g εκ των οποίων σάκχαρα: 10,70 g - Φ. Ίνες: 17g - Πρωτεΐνες: 21,70g - Αλάτι: 0,05..
Ιδιαίτερο αλεύρι από Ελληνικές αναποφλοίωτες φακές. Οι θρεπτικές της φακής τώρα και σε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο αλλά κι φυτικές πρωτεΐνες. Ιδανικό για όσους θέλουν αποφύγουν τη γλουτένη στη διατροφή τους. Συνδυάστε το με αλεύρι καρύδας, ζέας ή ντίνκελ για ένα υγιεινό και νόστιμ..
Προέρχεται κυρίως από σκληρά σιτάρια και έχει χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Από αυτό φτιάχνεται το σύμμεικτο και το γνωστό χωριάτικο ψωμί με την χαρακτηριστική συμπαγή δομή και κόρα...
Η αλθαία ήταν τρόφιμο πριν θεωρηθεί φάρμακο. Τα νεαρά φύλλα τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα. Μπορούν επίσης να τεμαχίζεται λεπτά και να προστίθεται σε σαλάτες. Το εσωτερικό τμήμα των νέων βλαστών τρώγεται ακατέργαστο.Τα πέταλα των λουλουδιών και μπουμπούκια των ανθέων μπορούν να προστεθούν σε σαλάτ..
Ελληνικό προϊόν Φενεού. ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΣΚΙΕΡΟΔιατροφική αξία ανά 100γρ. :Ενέργεια: 2464kj/596kcal - Λίπη: 50g -Εκ των οποίων κορεσμένα: 3,60g - Υδατάνθρακες: 9g - Εκ των οποίων σάκχαρα: 4,90g - Φ.Ίνες: 13g - Πρωτεΐνες: 21g - Αλάτι: 0,003g.Μπορεί να περιέχει..
Διατροφικά στοιχεία ανα 100γρ:Ενέργεια: 2374Κj/567kcal - Λίπη: 49,20g εκ των οποίων κορεσμένα:6,80gr - Υδατάνθρακες: 7,60g εκ των οποίων σάκχαρα:3,90g - Πρωτεΐνες: 25,80g - Φ.Ίνες: 8,50g - Αλάτι: 0,020gΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΣΚΙΕΡΟ.Μπορεί να περιέχει ξηρούς καρπούς , αρ..
Λουλούδι με μεγάλη ιστορία, η αχιλλέα, φυτρώνει άγριο σχεδόν σ’ όλο τον κόσμο, αλλά απαντάται περισσότερο στην νότια Ευρώπη. Στην πατρίδα μας φυσικά με την μεγάλη βοτανική παράδοση δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Εξ άλλου όπως προδίδει το όνομά της ήταν γνωστό βοτάνι από την αρχαιότητα, σαν ..
Η βαλεριάνα είναι ένα πολυετές φυτό με εξαιρετικά ποικίλη μορφολογία. Τα λουλούδια της ανθίζουν από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. Υπάρχουν 150 είδη Βαλεριάνας κύριως σε εύκρατες χώρες , από τα οποία τέσσερα είναι επίσημα στην Ευρώπη. Η κύρια βιοδραστική ουσία της Valeriana officinalis είναι το βαλερενι..
Το βάλσαμο γνωστό ως υπερικό στην Αρχαία Ελλάδα, ενώ στη νεότερη Ελλάδα είναι γνωστό ως βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο. Τα φύλλα αυτού του φυτού είναι φωτεινά κίτρινα-πορτοκαλί και τα πέταλα συνήθως κίτρινα. Όταν γυρίσουν προς το φως, αποκαλύπτουν ημιδιαφανείς στιγμές, που δίνουν την εντύπωση π..
Τα αποξηραμένα φύλλα του βασιλικού έχουν έντονη γλυκιά και αρωματική ίσως και λίγο πικάντικη γεύση.O αποξηραμένος βασιλικός έχει όμορφο και δυνατό άρωμα, ταιριάζει σε σάλτσες ζυμαρικών και σε σαλάτες με ντομάτα. Αρωματίζει ευχάριστα το ψάρι στην λαδόκολλα αλλά και το κρέας στον φούρνο.Στην Ιταλία το..
Η
βρώμη είναι πλούσια σε πρωτεΐνες,
υδατάνθρακες, φυτικές ίνες. Είναι ιδανική
επιλογή για πρωινό. Μπορείτε να την
προσθέσετε στο γάλα, στο τσάι, στο νερό,
στο γιαούρτι.Να
φυλάσσεται σε μέρος δροσερό και σκιερό.
Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών,
σόγιας, σησαμιού, γλουτένης.
Διατροφικά
..
ΠΡΟΙΟΝ ΣΕΡΒΙΑΣΠαρασκευή και δοσολογία: Έγχυμα: ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1 κουταλιά του τσαγιού ξηρούς σπόρους και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Το ρόφημα αυτό, πρέπει να πίνεται τρεις φορές την ημέρα...
Τα φασόλια γίγαντες Πρεσπών, είναι λευκά σε χρώμα και ξεχωρίζουν από άλλα φασόλια άλλων περιοχών και άλλων χωρών στο σχήμα τους, στο μέγεθός τους, στην φωτεινότητα του προϊόντος και φυσικά στην ποιότητά τους. Είναι λεπτόφλουδα - ευκολόβραστα (50' λεπτά βράσιμο και 60' χύλωμα) με ιδιαίτερη γεύση..
To Ginkgo Biloba ή τζίνγκο μπιλόμπα είναι ένα βότανο με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, τερπενοειδή και αμινοξέα. Φυτικό βοήθημα βραχυπρόθεσμης λήψης για τη βελτίωση της μνήμης και της γνωστικής εξασθένησης που σχετίζεται με την ηλικία (επιδείνωση των νοητικών ικανοτήτων) και της ποιότητας..
ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΣΚΙΕΡΟΔιατροφικά στοιχεία ανα 100γρ:Ενέργεια: 1412kj/343kcal - Πρωτεϊνες:12,10γρ.- Φ.Ινες:7,80gr-Υδατάνθρακες: 57,80γρ. - Εκ των οποίων σάκχαρα: 17,10gr - Λίπη: 7,10γρ. -Εκ των οποίων κορεσμένα: 0,10gr - Αλάτι: 0,02γρ.Προέλευση : KίναΕισαγωγή Ολλανδία..
Η γλυκόριζα είναι ποώδες πολυετές φυτό που το συναντάμε αυτοφυές στη Μακεδονία και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, καθώς της Ευρώπης και της Ασίας. Εκτός από φαρμακευτικό βότανο, είναι επίσης δυσεξόντωτο ζιζάνιο, που μετά το 3ο χρόνο του σχηματίζει υπόγειους μακριούς στολώνες (ρίζες), με γλυκιά γεύση και ..
H Δάφνη είναι πασίγνωστο δέντρο από την αρχαιότητα .Αν και έχει ευρέως καθιερωθεί λόγω της χρήσης της ως καρύκευμα, εντούτοις έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες όμως δεν είναι πολύ γνωστές.Η δάφνη δρα ως αντισηπτικό, σπασμολυτικό, αρωματικό ,πεπτικό, χολαγωγό και εφιδρωτικό.Τα φύλλα και οι κ..
Η ονομασία του φυτού ‘δενδρολίβανο’ είναι συνδυασμός των λέξεων δένδρο και λιβάνι, ενώ η λατινική του ονομασία Rosmarinous σημαίνει ρόδο της θάλασσας. Το δενδρολίβανο (Rosmarinus officinalis L.) ανήκει στην οικογένεια Lamiaceae.Είναι αρωματικό, θαμνώδες φυτό και αποτελεί τυπικό είδος της Μεσογειακής..
Ο δυόσμος είναι ένα ποώδες φυτό που αναπτύσσεται σε ύψος 30-100 εκατοστών. Τα φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα του, καθώς και τα αιθέρια έλαιά του χρησιμοποιούνται ευρέως στις βιομηχανίες τροφίμων, καλλυντικών, ζαχαρωδών προϊόντων, σε τσίχλες, οδοντόκρεμες και φαρμακευτικές βιομηχανίες. Επιπλέον, σ..
Η επιστημονική ονομασία του βοτάνου είναι Epilobium angustifolium.Ανήκει στην οικογένεια Onagraceae όπως και η ιτιά. Η αγγλική του ονομασία είναι Willow herb (βότανο ιτιάς).Το Επιλόβιο είναι ένα μικρό λουλουδάτο βότανο που αναπτύσσεται σε άγρια μορφή στην Ασία, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Είναι..