ΜΕΝΟΥ
Your Cart

Φαγόπυρος (400g)

Το φαγόπυρο καλλιεργείται στα ψυχρά κλίματα διότι αντέχει στα φτωχά εδάφη όπου ωριμάζει σε 60 περίπου ημέρες. Οι βοτανολόγοι δεν το θεωρούν δημητριακό αλλά σπόρο ενός χαμηλού θάμνου που συγγενεύει με το ραβέντι. Οι διατροφολόγοι το κατατάσσουν στα δημητριακά, γιατί μαγειρεύεται όπως αυτά και οι σπόροι μοιάζουν με αυτούς των δημητριακών. Είναι μικροί και έχουν σχήμα πυραμιδοειδές με βαθύ καφέ χρώμα

Κατάλληλο για σαλάτες, σούπες, βραστά φαγητά & μαγειρεύεται όπως το ρύζι.

Να φυλάσσεται σε μέρος δροσερό και σκιερό. Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών, σόγιας, σησαμιού, γλουτένης.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. : Ενέργεια: 1513kj/362kcal - Λίπη: 1,70g εκ των οποίων κορεσμένα:0,30g - Υδατάνθρακες: 75,90g εκ των οποίων σάκχαρα:0,10g - Φ.Ίνες: 4g - Πρωτεΐνες: 9,30g - Αλάτι: 0,005g

Το φαγόπυρο (Fagopyrum esculentum) είναι ένα ετήσιο δικοτυλήδονο φυτό και ανήκει στην οικογένεια των Ψευδοδημητριακών.

Διατροφικά οφέλη του φαγόπυρου

  • Πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης(κατάλληλο για χορτοφάγους, vegan)
  • Δεν περιέχει γλουτένη οπότε η κατανάλωσή του καθίσταται κατάλληλη από άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
  • Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη
  • Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ε, και Κ
  • Εξαιρετική πηγή καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, νατρίου, σιδήρου, μαγγανίου και ψευδάργυρου

Πως μπορώ να το καταναλώσω;
Αυτό το πεντανόστιμο και θρεπτικό δημητριακό μπορεί να καταναλωθεί με πάρα πολλούς τρόπους. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στο μαγείρεμα. Κυρίως χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του ρυζιού.
Τοποθετούμε ένα φλυτζάνι φαγόπυρο σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε με 2 κούπες αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά έως ότου απορροφήσει όλο το νερό και γίνει αφράτο (15 λεπτά περίπου). Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Ενδεικτικά κάποιες ιδέες για συνταγές: Μπορεί να συνοδευτεί ως γαρνιτούρα σε πολλά φαγητά (αντί για ρύζι δηλαδή), γεμιστές πιπεριές με φαγόπυρο, σπανακοφαγόπυρο, φαγόπυρο με λαχανικά, φαγόπυρο μέσα σε σούπες, ρεβίθια ή φακές με φαγόπυρο,σαλάτα με φαγόπυρο, φαγόπυρο με γιαούρτι και μέλι.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha