ΜΕΝΟΥ
Your Cart

Σιτάρι μαλακό (500g)

Το σιτάρι ή στάρι ή σίτος (Triticum spp), είναι ένα φυτό που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Είναι το δεύτερο παγκοσμίως σε συγκομιδή δημητριακό, μετά τον αραβόσιτο, με τρίτο το ρύζι. Ο καρπός του σίτου είναι μια βασική τροφή, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή αλευριού, ζωοτροφών και ως πρώτη ύλη στην παρασκευή αλκοολούχων ποτών και καυσίμων. Ο φλοιός του μπορεί να αποσπαστεί από τον καρπό και να αλεστεί, δίνοντας το λεγόμενο πίτουρο. Ο σίτος καλλιεργείται επίσης για τη βοσκή των ζώων, καθώς και για το άχυρο, τον κορμό του φυτού, που χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή ή υλικό κατασκευών.

Το σιτάρι είναι το κυρίαρχο δημητριακό που υπάρχει εδώ και αιώνες στην διατροφή του Έλληνα και έχει ένα χώρο είτε στα κύρια είτε και στα ενδιάμεσα γεύματά μας. 

Τρώγεται βρασμένο σε σαλάτες, σε συνοδευτικά κρέατος, ως χυλός, και σπασμένο ή αλεύρι σε πλήθος ζυμαρικών και προϊόντα αρτοποιίας.

Να φυλάσσεται σε μέρος δροσερό και σκιερό. Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών, σόγιας, σησαμιού, γλουτένης.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. : Ενέργεια: 1370kj/324kcal - Λίπη: 1,8g εκ των οποίων κορεσμένα:0,30g - Υδατάνθρακες: 59,5g εκ των οποίων σάκχαρα:2,56 g - Φ.Ίνες: 13,3g - Πρωτεΐνες: 10,9g - Αλάτι: 0,020g


Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha